By Zehra Türk Çerez Aydınlatma Metni

Bu metin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (Kanun) 10’uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla By Zehra Türk tarafından hazırlanmıştır.

Çerez Nedir?

Çerez, bir siteyi ziyaret ettiğinizde sitenin bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydettiği küçük boyutlu bir metin dosyasıdır. Çerezler bir web sitesinin çalışması, daha verimli çalışması veya web sitesinin sahiplerine bilgi sağlamak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çerezler hakkında daha detaylı bilgi için http://www.aboutcookies.org ve http://www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Çerezler Hangi Amaçla Kullanılır?

Çerezler bilgisayarlarda, telefonlarda ve diğer cihazlarda sizi tanımlayan bilgileri ve siteyi kullanırken yaptığınız hareketleri, kullanım alışkanlıklarınızı toplamak, tutmak ve devamında internet sitemizi iyileştirmek ve size özel kişiselleştirmek için kullanılır.

Biz de FUEYNA TEKSTİL MADENCİLİK olarak byzehraturk.com internet sayfasında, site içeriği ile nasıl etkileşime geçtiğinizi tespit etmek ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çeşitli çerezler kullanmaktayız.

Çerez Çeşitleri

Kullanım süresine göre çerez çeşitleri: Oturum çerezi ve kalıcı çerez olarak ikiye ayrılır. Oturum çerezleri, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır ve tarayıcı kapatıldığında silinir. Kalıcı çerezler ise belirli bir süre sonunda kendiliğinden silinir.

Birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler: Birinci taraf çerezler doğrudan byzehraturk.com tarafından yerleştirilirken, üçüncü taraf çerezler farklı etki alanları tarafından yerleştirilir.

Kullanım amaçlarına göre çerez çeşitleri: Kesinlikle gerekli, işlevsel ve reklam/pazarlama amaçlı çerezler kullanılmaktadır.

Websitemizde Kullanılan Çerezler

Web sitemizde, zorunlu olarak birinci taraf oturum ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler, internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların sitede gezinme ve özelliklerinden yararlanmasını sağlar. Pazarlama çerezleri, daha iyi ve ilgili kampanyalar sunmak için kullanılmaktadır.

Web sitemizde zorunlu ve tercihlerinize göre kullanılabilen diğer çerezler hakkında daha detaylı bilgi için Çerez Tablomuzu inceleyebilirsiniz.

Çerezleri Nasıl Silebilirim veya Reddedebilirim?

byzehraturk.com internet sayfasında, sitemizin aktif ve verimli bir şekilde çalışması için zorunlu çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler, Gizlilik Tercih Paneli üzerinden devre dışı bırakılamaz.

Sitemizde kullanılan çerezler için Gizlilik Tercih Paneli'ni kullanabilirsiniz. Diğer taraftan, zorunlu çerezlerin dışında kalan tüm çerez grupları kendiliğinden devre dışı bırakılmış bir şekilde gelir. Kullanıcılar, istekleri doğrultusunda bu çerezleri tekrar aktif hale getirebilir veya daha sonra tekrar devre dışı bırakabilir.

Çerezlerin Gizlilik Tercihi Paneli Dışında Yönetilmesi: Sitemizde kullanılan çerezleri en verimli şekilde yönetimi Gizlilik Tercih Paneli üzerinden sağlanmaktadır. Ancak, çerezleri yönetmek için tarayıcınıza bağlı olarak farklı yöntemler de tercih edebilirsiniz:

  • Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.
  • Diğer tarayıcılar: İlgili tarayıcının yardım veya destek sayfalarını inceleyebilir veya www.youronlinechoices.eu/tr/ adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlgili Kişinin Hakları

İlgili Kişinin 6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirket’e iletmeniz durumunda Şirket talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır. Verilecek cevapta on sayfaya kadar ücret alınmayacaktır. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınacaktır. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde Şirket tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçmeyecektir.

  • 1. Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • 2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • 3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • 4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • 5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6. 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • 8. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ'in 5. maddesi uyarınca, Türkçe olarak; veri sorumlusu sıfatıyla Şirket’in adresine kimliğinizi tevsik edici bilgi ve belgeler ile yazılı olarak, Şirket'in kayıtlı elektronik posta (KEP) adresine, güvenli elektronik imza, mobil imza ile veya ilgili kişi tarafından Şirket sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

Şirket’in kişisel verilerinizin hukuka aykırı paylaşımının önlenmesi amacıyla kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;

  • 1. Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  • 2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
  • 3. Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,
  • 4. Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
  • 5. Talep konunuzun, bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Çerez Tablosu

Çerez İsmi Açıklama Kaynak Süresi
personaclick_session_last_act Kullanıcı oturum aktivitesini takip etmek için kullanılır. byzehraturk.com 1 Gün
Ticimax_Cart_SessionID Alışveriş sepeti bilgilerini ve oturum kimliğini saklamak için kullanılır. byzehraturk.com 1 Gün
_gcl_au Reklam verimliliğini ölçmek için kullanılır. byzehraturk.com 1 Gün
_ga Google Analytics tarafından site kullanım istatistiklerini toplamak için kullanılır. byzehraturk.com 1 Gün
personaclick_device_id Kullanılan cihazın kimliğini takip etmek için kullanılır. byzehraturk.com 1 Gün
personaclick_session_code Kullanıcı oturumunu tanımlamak için kullanılır. byzehraturk.com 1 Gün
CultureSettings Kullanıcının dil ve bölge tercihlerini saklar. byzehraturk.com 1 Gün
_cfuvid Site performansını izlemek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için kullanılır. byzehraturk.com 1 Gün
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
50₺ İndirim
ÜYE OL KAZAN!
Web Sitemize Üye Ol Alışverişlerinde 50₺ İndirim Kazan!
Kapat
Çerez Kullanımı

Web sitemizde sunulan kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sizlere özelleştirilmiş hizmetler sunabilmek adına, zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Web sitemizi kullanımınıza devam etmeniz, reklam amaçlı çerezlerin de kullanılmasına onay verdiğiniz anlamına gelmektedir. Çerez tercihlerinizi, istediğiniz zaman tarayıcı ayarlarınız üzerinden değiştirebilirsiniz.